4.2 Att skapa Ärendeformulär

Digital Introduktion

steg-1Inledning steg-2Grunden steg-3Dokument aktiv-steg-4Ärende steg-5Sök steg-6Helheten

4.1 En inledning till Ärende
4.2 Att skapa Ärendeformulär
4.3 Formulärets inställningar och automatisering

Denna guide hjälper dig att förstå tankesätt vad gäller sektioner, funktionalitet i viktiga fälttyper och hur du kan dölja och styra åtkomst i formulärets olika fält och sektioner.

Ärende är fantastiskt populärt bland våra kunder pga sin effektivitet, enkelhet och flexibilitet!

Det blir kul och effektivt att förtydliga flöden och förenkla hanteringen av aktiviteter. Majoriteten av funktionerna är intuitiva att förstå och att använda.

Du har förmodligen redan förstått mycket av grundtankarna i Ärende. Denna guide hjälper dig vidare i skapandet av formulär och tydliggör några av de viktigaste fälttyperna och användning av sektioner.

Avslutningsvis förklarar mer om funktionen "Dolt tills" vilken är viktig eftersom vårt tankesätt i Ärende ofta är "less is more". Visa bara information som är nödvändig, samtidigt som dold information ska visas vid bestämda triggers. Sist nämner vi "Åtkomst" och hur hela sektioner eller enskilda fält kan styras mot enskilda eller flera profiler i systemet.

Sektioner & Viktiga fälttyper

I denna guide vill vi belysa några av de viktigaste och inte alltid helt självförklarande fälttyperna, samtidigt som vi förklarar vad sektioner är och logiken bakom dess användning.

Sektioner använder du för att tydliggöra de logiska stegen i en aktivitet.sektion

Ofta vill man separera exempelvis input med analys, analys med åtgärder eller åtgärdsdel med sektionen för uppföljning. Du kan alltså jämföra sektioner i ärendeformuläret med de naturliga stegen ett ärende har idag i er verksamhet. Stegen ni planerar att utföra och/eller stegen ni med jämna mellanrum följer upp status utifrån. Exempelvis när ska en viss aktivitet ha nått ett önskat läge, hur många öppna ärenden har ni på ett visst område eller hur många stängda/klara aktiviteter hade vi förra månaden.
Sektioner kan också användas för att tydligt lämna över en status och redogjord information från en funktion till en annan, som tar över ärendet och för det vidare framåt.

Fälten nedan har fler inställningsmöjligheter och inte alltid en självklart tydlig funktionalitet, samtidigt som de är kraftfulla funktioner som vi hoppas öppnar upp för en större nytta i era ärendeflöden. Här finns det mycket att hämta i intuitiv styrning, visuell feedback och hjälp för både den som utför arbetet, liksom följer upp status och utfall. Därför tycker vi dessa fält förtjänar sin egna guide.

Läs mer nedan och hur sektioner också är en logisk hjälp i att definiera status för ett ärende.

Läs mer:

Dolt tills & Åtkomststyrning

Eftersom vi lever efter devisen "less is more" vill vi skapa möjlighet att dölja information tills den verkligen behövs för att hjälpa användaren i ett formulär. Vid vissa val kanske ytterligare information behöver förtydligas och då tänds kompletterande fält upp.

Ibland finns behov av att kunna styra åtkomst till vissa profiler. Vissa fält, eller hela sektioner, kan styras i form av att kunna läsa eller redigera. Nedan ger vi alltså dig tips och råd om hur Dolt tills och Åtkomst används och styrs. Flexibelt, kraftfullt och enkelt!

Next2

Senast uppdaterad: 15 augusti, 2024