Arbeta med språk i formulär

Denna artikel beskriv vilka möjligheter som finns att skapa formulär som har stöd för flera språk.

AM system har flerspråkstöd och levereras med språken svenska och engelska. Dessutom finns möjlighet att beställa fler språk om så önskas. Mer om detta går att läsa i artikeln Hantera språk i systemet.

Översätt titlar och listval

Språk - Formulärk

Flerspråkstödet innebär, förutom möjligheten att få systemet på fler språk, även att du har möjlighet att skapa era formulär med flera språk genom att översätta alla era fälttitlar på de språk ni avser att tillhandahålla.

Fältens titel lägger du till genom att markera ett fält och därefter välj fliken
Fält.

Glöm inte att du måste lägga till och även översätta alla val i fälttyperna Lista, Checklista och Alternativlista.

Ytterligare inställningar

Språk - Formulär 2

Förutom att göra översättningar av alla fält så finns möjlighet att Inaktivera, Granska samt sätta ert Standardspråk på respektive formulär.

💬 För varje formulär finns språkinställningar som påverkar det aktuella formuläret. När en användare interagerar med ett ärende i AM System känner systemet automatiskt av vilket språk användaren föredrar genom användarens kopplade profil.

1. Det finns möjlighet att inaktivera språk som du inte avser att använda i det aktuella formuläret.
  2. Det finns möjlighet att förhandsgranska formuläret på respektive språk. Detta påverkar endast hur formuläret ser ut vid editering och är ett bra sätt att uppmärksammas att du inte har glömt lägga till översättning på något fält.
  3. Inställningen standard finns till för att definiera vilket språk formuläret ska visas på vid publik registrering. Eftersom användaren då inte är inloggad i systemet kan inte systemet inte utläsa en användares profilinställningar, utan måste i stället visa det förutbestämda standardspråket.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 19 juli, 2024