Publik registrering

AM-system erbjuder sätt för kunder utanför systemet att registrera avvikelseärenden. Detta möjliggör en flexibel hantering som kan passa era och era kunders behov.

Observera att denna funktion är tillsammans med Dela ärende publikt en tilläggstjänst som ingår i vissa prisplaner, men kan också köpas separat. Kostnaden är då 350 SEK / månad och registreras på kommande faktura.

Har du inte tillgång till funktionen eller frågor om din prisplan, vänligen kontakta sales@amsystem.com.

Bakgrund

För kunder som inte har egna användarkonton erbjuder AM-system funktionen Publik registrering. Denna funktion ger en offentlig HTTP-länk som kan delas via exempelvis e-post eller på en webbplats och alla som har tillgång till denna länk kan också registrera ärenden. Ingen inloggning krävs för att använda denna länk, vilket innebär att även icke-inloggade användare kan registrera ärenden.

Ett syfte med funktionen Publik registrering kan vara att möjliggöra anonym registrering av ärenden, exempelvis för visselblåsare. När ett ärende skapas via Publik registrering visas inte skaparens namn i loggen eftersom informationen inte är tillgänglig genom den offentliga länken. Endast ärenden som skapas genom den publika länken förblir anonyma, medan ärenden skapade av inloggade användare, loggar skaparen som vanligt.

❗Att tänka på vid Publik registrering:

• Den som registrerar ett ärende via Publik registrering har endast åtkomst till den första sektionen av formuläret, övriga sektioner är dolda för användaren.
  • När ärendet väl är registrerat kan användaren inte se eller påverka det inskickade ärendet.
  • Skaparen av ärenden som skapats via Publik registrering blir "användaren" Addon - Publik registrering, men ni har såklart möjlighet att utforma formuläret så att användaren kan ange kontaktuppgifter om så önskas.

Hur

Du installerar funktionen i formuläret via Avancerat » Automatisera & Integrera » Addons » Publik Registrering. En unik länk till formuläret skapas och i samband med installationen har du även möjlighet att skriva ett meddelande som visas i webbläsaren för den som senare registrerar ärendet.

Glöm inte att spara formuläret för att sätta dina ändringar!

publikregist

Språk

Du ställer in vilket språk som ska visas som standardspråk i formuläret under fliken Inställningar. Läs mer här.

Meddelande efter registrering

Det finns även möjlighet att lägga till ett meddelande som visas i webbläsaren för den som har registrerat ett publikt ärende. Även detta gör du genom att navigera till Avancerat » Automatisera & Integrera » Addons » Publik Registrering. Se exempel i filmen nedan.

💬 Tips. Finns tankar om att göra en QR-kod av den publika länken, har systemet ingen inbyggd funktion för det. Men det är absolut möjligt att skapa en QR-kod av en webblänk, oavsett om det är ett publikt ärende eller ett publikt formulär.

Använd någon av de verktyg om finns på webben. (Förslagsvis från en betrodd källa som exempelvis Adobe)

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 22 augusti, 2024