Varför ser vårt formulär annorlunda ut vid publik registrering?

Om ert formulär saknar titlar på fält så beror det mest troligt på att formuläret saknar titlar på det standardspråk som formuläret har konfigurerats på.

💬 Exempel

Om ni har designat ert formulär med fälttitlar endast på på svenska, men ställt in att formulärets standardspråk är på ett annat språk än svenska, så kommer formuläret att sakna titlar vid bland annat publik registrering. Detta eftersom det är formulärets standardspråk som avgör vilket språk som användaren ser vid publik registrering.

När en användare interagerar med ett ärende i AM System känner systemet automatiskt av vilket språk användaren föredrar genom användarens kopplade profil, vilket möjliggör att formuläret visas på rätt språk. Vid skapandet av ett ärende via funktionen publik registrering är användaren dock inte inloggad, vilket innebär att systemet inte längre kan avgöra vilket språk formuläret ska visas på. Det är därför möjligt att specificera ett standardspråk för att ange vilket språk formuläret ska visas på för användaren.

StandardspråkInställningen för att bestämma standardspråk hittar du på respektive formulär i fliken Inställningar som återfinns längst upp till höger på skärmen.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 13 augusti, 2024