Koppla alternativ till i Ärende

Funktionen "Koppla alternativ till" finns till för att påverka att det val man gör i den första listan, styr vilket eller vilka val man kan göra i den efterföljande listan.

• Börja med att skapa två listor med innehåll.
  • Markera ena listan och välj funktionen Koppla alternativ till för att välja den andra listan.
  • Gå igenom alla alternativ i listan och koppla dem med val i lista två via länksymbolen som visas ovanför rutan med alla skapade alternativ. Dvs markera första alternativet, klicka på länksymbolen, välj de alternativ som ska matcha från lista två. Gör på samma vis med resterande alternativ.

Tips. Använd Control (Windows) eller Commando (Mac) för att markera flera enskilda val.

Så här kan det se ut vid registrering

Observera att funktionen "Koppla alternativ till" vid användning av personfält, inte går att använda på grupper (endast på personer i personfält).

Senast uppdaterad: 14 maj, 2024