2.2 Hantera användare i AM System

Digital Introduktion

steg-1Inledning aktiv-steg-2Grunden steg-3Dokument steg-4Ärende steg-5Sök steg-6Helheten

2.1 Administrera systeminställningar
    2.2 Hantera användare i AM System

För att skapa ett värdeskapande ledningssystem som omfattar hela verksamheten är det viktigt att alla medarbetare har rätt tillgång till ert ledningssystem. I detta avsnitt guidas du i att skapa och hantera systemets användare.

Personal och Inställningar

För att säkerställa effektivitet och samarbete inom organisationen är det viktigt att alla medarbetare har tillgång till företagets ledningssystem. Innan användare läggs till i systemet är det värdefullt att definiera avdelningarna så att de passar ert företags struktur och behov av styrning.

Användarnas avdelningstillhörighet spelar en central roll för att effektivt styra dokument genom kategoriinställningar och för att presentera data i Ärende. I vissa fall, där ert företag inte har tydliga avdelningar eller där majoriteten av era anställda sitter på flera stolar finns möjlighet att istället jobba med Grupper.

Systemets avdelningar uppdateras under Personal » Inställningar » Avdelning

Avdelning

Läs mer:

Personal - Ny person

Varje medarbetare på ert företag eller annan person som ska vara en del av ledningssystemet, behöver vara en egen användare. Genom att vara en användare kan personen kopplas till Avdelning och profil och därmed bli en del av er dokument- och verksamhetsstyrning.

Varje användare som kopplas till en profil kommer att ta upp en licens av den eller de moduler som finns kopplade till profilen, vilket du kan läsa mer om nedan.

Systemets användare adderas under Personal » Inställningar » Ny Person.

Tips! För att underlätta hanteringen av användare kan AM System integreras med Microsoft Entra ID (f.d Azure AD) som ger er en central administration av användaruppgifter och lösenord (SSO).

Läs mer:

Användarens egna inställningar

Vi är alla människor och fungerar olika och som användare kan man på egen hand anpassa systemet utifrån sina egna preferenser. Alla användare i systemet har möjlighet att själva justera vissa inställningar kopplat till sin egen användare under Hej "Namnet"  » Mina Inställningar.

Det här är viktigt att ni förmedlar information om till varje medarbetare.

Mina inställmningar

Läs mer mer om användarens egna inställningar:

Next2

Senast uppdaterad: 15 augusti, 2024