Att styra dokument mot en Grupp av medarbetare

Denna artikel beskriver hur och var du skapar grupper som därefter kan användas i Dokument för att styra åtkomst samt berörs av och läskvittens.

Via Dokument » Inställningar » och under rubriken Grupper kan du lägga till grupper av medarbetare i styrningen av era dokument. Grupper kan underlätta när du senare ska administrera funktionerna Åtkomst och Berörs av i respektive kategori under Navigera.

grupper1För att lägga till en grupp klickar du på +-symbolen (1), namnge gruppen och spara. För att lägga till eller ta bort användare använder du person-symbolen (2). Om gruppen ska inaktiveras eller du vill byta namn på gruppen ändrar du genom att använda editerings-symbolen (3).

grupper2

Notera.

• En användare kan ingå i flera grupper.
  • Det finns ingen begränsning på antalet grupper i sajten. Undvik att göra grupper av era avdelningar, utan använd hellre möjligheten att nyttja systemets Avdelningar som skapas under Personalmodulen för att styra era kategoriinställningar under Åtkomst och Berörs av.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 17 maj, 2024