Tillåt att andra publicerar dokument i mitt namn

Med denna funktion kan du tillåta andra användare att godkänna dokument för publicering i ditt namn.

Ibland kan det vara önskvärt att låta andra användare publicera dokument i ditt namn. Denna funktion kan därmed ses som en "sekreterare" när du överlåter ansvaret till någon annan att godkänna dokument men i ditt namn.

Så aktiverar du funktionen

1. Börja med att klicka på ditt namn i huvudmenyn.
  2. Välj därefter Mina inställningar
  3. Välj menyn Inställningar
  4. Klicka på Tillåt att andra publicerar dokument i mitt namn

publicerar dokument i mitt namn

Välj användare

När du har klickat på Tillåt att andra publicerar dokument i mitt namn visas en dialog. Om du inte lagt till någon användare sedan tidigare är denna dialog tom. Börja därför med att klicka + ikonen i dialogens övre högra hörn. Du får möjlighet att  välja vilken eller vilka användare som ska ha möjlighet att godkänna dokument i ditt namn. I denna lista av valbara användare finns endast användare som har åtkomst till modulen Dokument och som även har profilinställningen Godkänna och publicera dokument. Läs mer om inställningen Godkänna och publicera dokument i denna artikel.

När du gjort ditt val av användare har du tre alternativ per användare:

Godkanna dokument i mitt namn

1. Endast nya dokument
    Detta innebär att användaren du valt endast kan godkänna dokument för publicering av nya dokument, det vill säga första utgåvan.
  2. Endast nya utgåvor
    Detta innebär att användaren du valt endast kan godkänna dokument för publicering av redan befintliga dokument, det vill säga från och med utgåva #2.
  3. Avisera mig
    Önskar du en avisering så snart en användare godkänner ett dokument för publicering i ditt namn, så kan du aktivera den funktionen här.

Väljer du båda alternativen (Endast nya dokument samt Endast nya utgåvor) innebär detta att den invalda användaren kan godkänna dokument för publicering i de kategorier där du har möjlighet att godkänna och publicera dokument. (Användaren kan såklart även fortsättningsvis godkänna och publicera dokument i sitt eget namn i de kategorier användaren har rätt att göra det.)

Hur publicerar en användare ett dokument i annans namn?

Precis som vid all publicering måste en godkännare väljas via publiceringsdialogen.

Användare som valts in att godkänna i annans namn kommer då att se ytterligare alternativ i valet av Godkännare.

I dialogen kommer användaren att se Godkänn som samt namnet på den användare som kan godkänna som. Alternativ återfinns längst ned i listan.

Godkänn som....

Så kan du se om ett dokument godkänts i annans namn.

När en användare godkänner ett dokument för publicering i ditt namn, kommer ditt namn att visas som godkännare i exempelvis sidhuvud och under dokumentegenskaper. Dock kommer det att framgå i dokumentloggen vem som godkände dokumentet i ditt namn.  Logg - Godkänt som...

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 2 maj, 2024