1. Helpdesk
  2. Dokument
  3. Navigera » Kategoriinställningar

Ge användare möjlighet att godkänna och publicera dokument

Här nämner vi vilka profilinställningar som behövs för att kunna godkänna & publicera dokument. Vi kommer också att visa vart i en kategori du sätter vem som har behörighet att godkänna & publicera.

Profilinställningar

Att publicera ett dokument involverar två steg. Funktionaliteten i sin tur är uppdelad i två olika profilinställningar eftersom det nödvändigtvis inte är alla profiler som ska kunna genomföra båda dessa steg på egen hand. Till exempel kan det vara aktuellt att låta vissa profiler endast ha möjlighet att skicka dokument till organisationen, utan att kunna godkänna dem för publicering.

Profilinställningar hittar du under Administratör » Profiler » Aktuell profil » fliken Dokument

Steg 1. Publicerarättigheter
godkänna o publicera

Då en profil har inställning att kunna (A) Skicka dokument till organisationen och revidera dokument/mallar och (B) Godkänna och publicera dokument  kan användaren både skicka dokument för godkännande och godkänna dokument själv. För att bli valbar att godkänna dokument i en kategori måste profilen minst ha inställningen (B) Godkänna och publicera dokument.

Det finns ytterligare en inställning som påverkar att kunna publicera dokument, nämligen kategoriinställningar

Kategoriinställningar

Funktionen hittar du under Dokument » Navigera » och under respektive kategori. navigera

Steg 2. Godkänna och publicera dokument

Förutom ovan nämnda profilinställningar kategoriinställningarmåste du som administratör även vara medveten om kategoriinställningarna.

Alla kategorier i ert system har inställningen Godkänna och publicera dokument. Under dessa inställningar bestämmer du vem/vilka som ska ha befogenhet att godkänna dokument för publicering i respektive kategori.

I exemplet till höger ser vi att användarna Henrik HSE, Kim S, Kim E kan godkänna dokument i den kategorin. Men det behöver inte betyda att de själva helt på egen hand kan skapa och publicera ett dokument. För att kunna göra det behöver de även ha profilinställningen Skicka dokument till organisationen och revidera dokument/mallar som nämnts ovan.

När du klickar dig in till funktionen Godkänna och publicera dokument kan kan du ställa in åtkomst på någon av följande sätt:Godkänna och publicera dokument del 2

1. Ärvd - Ärver inställning från närmast överordnad kategori där Godkänna och publicera dokument har angetts.
  2. Alla - Alla användare som har ovan nämnda profilinställning Godkänna och publicera dokument.
  3. Ingen - Ingen har rätt att godkänna och publicera dokument i denna kategori.
  4. Specifika användare - Välj specifika användare som ska ha rätt att godkänna och publicera dokument. Här är endast möjligt att välja användare som har ovan nämnda profilinställning Godkänna och publicera dokument.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad:6 maj, 2024