Vi saknar aviseringar från ärende. Vad kan detta bero på?

Det finns många olika faktorer som kan påverka varför en avisering inte skickas eller inte når mottagaren. Den här artikeln ger dig tips om hur du kan felsöka om aviseringar inte verkar fungera som de ska.

meny aviseringarSystemet erbjuder i grund och botten två typer av aviseringar och dessa behandlas på olika sätt av systemet, vilket innebär att felsökningsmetoderna också skiljer sig åt något. Med aviseringar menar vi de meddelanden som återfinns under alternativet Aviseringar i huvudmenyn.

Systemet erbjuder även användaren att vidarebefordra sina aviseringar på mail. Har ni problem med att användaren får aviseringar men inte mail, läs mer nedan.

Manuella aviseringar

Detta är aviseringar som användare kan skicka i samband med att ett ärende skapas eller ändras samt via knappen Skicka avisering som återfinns i menyn när ett ärende visas.

Skicka avisering - Ärende

1. Första steget till att felsöka en avisering som skickats manuellt blir att säkerställa att aviseringen skickats. Eftersom aviseringar som skickas manuellt initieras av och från en användare så loggas och sparas dessa aviseringar i avsändarens utkorg som återfinns i huvudmenyn under Aviseringar » Utkorg. Detta givetvis så länge som användaren inte tagit bort meddelandet eller tömt sin utkorg.
    Dessa typer av manuella aviseringar sparas alltså inte i loggen i det aktuella ärendet. Anledningen till detta är att dessa typer av manuella aviseringar i många fall kan vara personliga och därför är det ofta önskvärt att dessa aviseringar inte går att läsa av alla med tillgång till ärendet.
  2. Finns aviseringen i avsändarens utkorg, men aviseringen kom aldrig kom fram till mottagarens inkorg, så bör ni kontakta vår support. Skicka gärna med uppgifter som vem som skickade aviseringar och när, samt vem eller vilka mottagarna var.

Automatisk aviseringar

Automatiska aviseringar kan skickas utan en användares inblandning. Ett exempel på en sådan avisering är aviseringar som triggas via Addons funktionen Skicka Meddelande som kan aktiveras på valfritt formulär. Dessa aviseringar kan felsökas via följande steg:

1. Första steget till att felsöka automatiska aviseringar blir att säkerställa att aviseringen skickats. Då automatiska aviseringar, till skillnad från manuella aviseringar, inte skickas från någon användare, utan skickas av AM System så återfinns dessa aviseringar inte i någon utkorg. Dessa aviseringar återfinns i stället i det aktuella ärendets ärendelogg som du kan se genom att välja Visa händelser från menyn när ett ärende granskas. Visa händerlser - Addon
    Om ett meddelande triggats visas en grön ikon samt namnet på det addon som triggats. Till höger som namnet återfinns även en lista på vilka eller vilka användare som har aviserats.
    Finns inte förväntat meddelande-addon i denna händelselista rekommenderar vi att se över ert meddelande-addon för att säkerställa att det är rätt konfigurerat.
  2. Om det finns information om att ert meddelande-addon har triggats och rätt användare aviserats, så blir nästa steg i felsökningen att kontrollera om mottagaren har en avisering i sin inkorg. Inkorgen återfinns i mottagarens huvudmenyn under Aviseringar » Inkorg. Här återfinns användarens alla aviseringar, så länge som användaren inte tagit bort aviseringen.
  3. Om avisering inte finns i mottagarens inkorg bör ni kontakta vår support. Beskriv gärna vilket ärende och vilken meddelande-addon som det gäller samt vilken användare som inte blivit aviserad. Skicka gärna med ett ärendenummer om ni har ett aktuellt ärende där mottagaren inte mottagit någon avisering.

Om användaren får aviseringar men inte någon kopia via mail

Återfinns aviseringen i mottagarens Inkorg, men mottagaren har även förväntat sig ett mail med aktuell avisering kan detta bero på ett av följande:

• Användaren har stängt av funktionen Skicka en kopia av alla aviseringar i systemet som mail till som varje enskild användare kan påverka genom att klicka i huvudmenyn på sitt namn, välja Profilinställningar » Inställningar
  • Användaren har inte någon mailadress i fältet E-post på sin användare. Läs mer här.
  • Mailet har fastnat i spamfilter i användarens mailklient eller på er mailserver
  • Mailadressen är svartlistad och har därmed blockerats. Om ni misstänker att så är fallet kan ni kontakta vår support. Skicka oss den adress ni misstänker blivit blockerad så kan vi kontrollera om så är fallet.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 17 maj, 2024