Användarrättigheter till Ärende via formulärinställningar

Förutom att ge åtkomst till formulär för användare via sin profil, kan du ställa in åtkomsträttigheter direkt på det specifika formuläret.

Det finns två olika metoder för att justera åtkomstinställningar för formulär i systemet. Anledningen till detta är att respektive metod har olika perspektiv.

• Nedan beskrivs hur du ställer in åtkomstinställningar för ett specifikt formulär. Detta arbetsätt bör du använda när du har för syfte att ställa in åtkomstinställningarna för ett specifikt formulär eftersom du får en överblick över vilka profiler som har tillgång till det aktuella formuläret.
  • Har du istället behov av att justera åtkomstinställningar för en specifik profil för ett eller flera formulär samtidigt, bör du göra dessa inställningar via Profilinställningarna. Detta eftersom du får en överblick över vilka formulär som profilen har, respektive inte har, tillgång till. Läs mer om detta i artikeln Användarrättigheter till Ärende via profilinställningar.

Ställ in användarrättigheter i ett specifikt formulär

Klicka på menyn Ärende » Inställningar. Klicka sedan på ikonen för Rättigheter på det formulär som du vill justera åtkomsten för.

åtkomstformulär

åtkomst steg 2

Åtkomst - steg 1

I nästa steg ser du vilka profiler som har administratörsrättigheter (1) och vilka profiler som saknar åtkomst till det specifika formuläret (2) men har åtkomst till modulen Ärende.

• Välj den profil som du vill ge åtkomst till.

Åtkomst - steg 2

När du har valt den profil som du ska ge åtkomst till har du 5 rättigheter att ta ställning till, dvs besluta vilken typ av åtkomst profilen ska ha till formuläret.

rättigheter i formulär

1. Registrera
Ska profilen ges möjlighet att registrera ärenden bockar du i denna.

2. Läsa Här tar du ställning till på vilket sätt profilen ska kunna läsa ett ärende och du kan även ge profilen möjlighet att dela ett ärende publikt utanför sajten. Beroende på val under Läsa öppnas åtkomstmöjlighet till nästkommande punkter.

3. Ändra Ta ställning på vilket sätt profilen ska kunna ändra ett ärende.

4. Radera Ta ställning på vilket sätt profilen ska kunna radera ett ärende.

5. Inställningar Genom att bocka i denna ger du profilen möjlighet att administrera själva formuläret.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 2 september, 2024