Avancerade Inställningar

Det finns flera smarta funktioner att ställa in som sedan gäller globalt i Dokumentmodulen. Exempelvis runt dokumentnummer och hur standardrevidering ska hanteras i ert systemet.

Du hittar funktionerna under Inställningar och via länken Avancerade inställningar. Det krävs att du har inställningen Åtkomst till alla inställningar under Administrera i din profil.

avanceradeinställningar

Avancerade inställningar

avancerade inställningar

1. Generera dokumentnummer

Här väljer du om era dokument ska generera ett dokumentnummer först i samband med publicering eller direkt då ett nytt dokument skapas.

2. Nästa dokumentnummer

Alla användare hämtar ett unikt dokumentnummer från samma lista. Det som visas i denna funktion är möjlig att ändra till ett högre oanvänt nummer.

3. Innehåll dokumentnummer

Förutom det obligatoriska fältet för dokument- och utgåvenummer kan extrafält och kategoriförkortning väljas in för att visas i dokumentnumret. Notera att fältet Mellanslag finns för att du ska kunna skapa mellanslag mellan de invalda fälten till dokumentnumret.

4. Dokument visas under "Nyligen publicerade dokument"

Här sätter du ett värde hur länge dokumentet ska visas för alla användare under Mina dokument » och fliken Publicerade.

5. Standardinställningar på revidering

Den inställning du sätter här påverkar sajtens grundinställningar i era kategorier. Här kan du läsa mer på vilka fler sätt du kan ställa in revidering av era dokument

💬 Finns inte funktionerna punkt 6 och 7 nedan i er sajt måste de aktiveras av supporten. Skicka in ett ärende till Hjälp &Feedback så hjälper vi er!

6. Möjliggör revidering per dokument
Överskrider kategoriinställningar. Läs mer här om funktionen och vad du bör tänka på vid aktivering av funktionen

7. Möjliggör berörs av och läskvittens per dokument

Överskrider kategoriinställningar. Läs mer här om funktionen och vad du bör tänka på vid aktivering av funktionen

8. Sorteringar - Kategori

Här kan du välja om era befintliga kategorier ska visas i bokstavsordning eller om ni ska kunna styra över egen sortering i ert kategoriträd. Notera att ändring av ordning på underkategorier endast går att flytta inom sin egna huvudkategori.

Senast uppdaterad: 4 september, 2024