Extrafält ger möjlighet att utöka ett dokuments sökbarhet

Denna artikel visar på hur och vart i systemet du skapar Extrafält.

Via Dokument » Inställningar » och under rubriken Extrafält kan du hantera utökad information som kan kopplas till ett dokument. Extrafält går att söka på via Query Builder, lägga till i ett dokuments sidhuvud och även tillsammans med dokumentnumret.

extrafält

Tips:

För att lägga till Extrafält klickar du på +, namnge fältet och välj fälttyp.

extrafält_poster

De fälttyper du kan välja bland ärTextfält, Värdelista, Namnlista och Datumfält. För att ändra namn eller lägga till innehåll klickar du på respektive extrafälts list-symbol.

Olika fälttyper

1. Textfält. Vid val av textfält ger du användaren vid publicering möjlighet att själv skriva en valfri text. Notera att systemet har ingen begränsning av antalet tecken.
  2. Värdelista. Vid val av värdelista lägger du till de värden som ska vara valbara i det aktuella extrafältet. Det går endast att välja ett av valen i samband med publicering.
  3. Namnlista. Vid val av namnlista väljer du in användare som kan taggas på dokumentet i samband med publicering. De användare som kan väljas in i listan är de som har åtkomst till Dokumentmodulen.
  4. Datumfält. Vid val av datumfält kan den som publicerar tagga dokumentet med ett specifikt datum.

extrafält_typ

Notera:
  • Märkning med ett extrafält på ett dokument sker i samband med att dokumentet publiceras. Märkningen kan då läsas på dokumentet om extrafält har valts via funktionen Infoga företags- och dokumentinformation (exempelvis i ett layoutdokument), i ett sidhuvud/sidfot eller som innehåll i dokumentnummer, som du ställer in under Avancerade inställningar. innehall_doknr
  • I Query Builder (sök) visas en extrafältsmärkning på dokumentet i sökresultatet även om man inte har infogat extrafält i sidhuvudet via funktionen Infoga företags- och dokumentinformation.
  • Profiler som har inställningen"Tillgång till att ändra dokumentinformationen på alla publicerade dokument", har möjlighet att lägga till eller ändra på redan satta extrafält, efter att ett dokument är publicerat.

Senast uppdaterad: 15 maj, 2024