1. Helpdesk
  2. Dokument
  3. Navigera » Kategoriinställningar

Skapa och hantera kategorier

Dokumenten i ert ledningssystem publiceras i lämpliga kategorier och skapas utifrån en logisk struktur baserat på företagets organisation och ägandeskap av dokumenten.

Under Dokument » Navigera skapas den struktur där era dokument kommer att publiceras.

lägg till hk

Skapa huvudkategori

Börja med med att lägga till en huvudkategori. Huvudkategorierna kan representera er sajts Bolag eller Enheter.

I bilden ser du att det är skapat fyra huvudkategorier där tre av dem har underkategorier knutna till sig, genom pilarna (>) som visas till vänster om de tre.

skapa _uk-1

Skapa underkategori

För att skapa en underkategori markerar du huvudkategorin så att plusset (+) visas.

Underkategorierna kan representera exempelvis av huvudkategorins avdelningar eller processer.

Bilden visar att Företaget AB har fyra underkategorier där HSE har ytterligare två (Miljö och SAM).

Ändra kategoristruktur

Man adderar kategorierna uppifrån och ner, men om du sedan önskar ändra ordningen på kategorier kan du göra det inom samma kategorinivå och enkelt genom "drag and drop".

CleanShot 2024-02-01 at 11.19.59

dok som berör

Endast dokument som berör mig

Funktionen slås på av den enskilde användaren, vilket innebär att om funktionen är påslagen visas endast de dokument som användaren specifikt berörs av i sitt arbete.

I exemplet har Kim som administratör åtkomst till alla dokument, men med funktionen påslagen visas vart i kategoriträdet dokumenten som Kim berörs av är publicerade.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 26 april, 2024