Var du skapar profiler i systemet

Här visar vi vart en profil skapas, där du sedan tillför vilken typ av åtkomst användarna i profilen ska få till systemet.

Bakgrund

Som administratör är det du som skapar och redigerar profiler. I denna funktion ställer du in vilken åtkomst profilen behöver i sitt arbete. En profil kan exempelvis ses vara en avdelning eller funktion. Läs gärna mer om syftet med profiler i vår digitala introduktion.

Under Administratör » Profiler (1) och under +-tecknet (2) uppe i det vänstra hörnet skapar du en ny profil. Här börjar du med att ställa in profilens generella inställningar. Förutom att namnge profilen väljer du standardspråk, startsida, om profilen är en administratör och vilka moduler i systemet som profilen ska ha åtkomst till.

Efter att en profil har skapats, kan du på profilsidan sedan redigera vald profil genom att klicka på profilnamnet alternativt välja pennan(A), duplicera profilen(B) eller radera profilen(C). Radering kan endast ske om inga användare är kopplade till profilen.

Artiklar som beskriver på vilket sätt du kan ställa in en användares profilrättigheter hittar du under Relaterat innehåll nedan.

skapa_profil

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 18 september, 2024