Hur du ger åtkomst till statistik i Ärende

Denna artikel beskriver vilka inställningar som krävs för att låta användare se statistik över alla ärenden i ett formulär

Systemet erbjuder idag en enkel statistikfunktion i huvudmenyn under Ärende » Statistik.

Statistikmeny Denna statistik är inte anpassningsbar annat än att du i fönstrets övre högra hörn kan  justera den tidsperiod som du önskar visa.

Tips: Om du önskar att få mer detaljerad statistik, bör du använda funktionen "Presenteras i grafer" som finns tillgänglig för alla sökresultat. Från sökresultaten kan du även skapa exporter för att kunna arbeta vidare med informationen i exempelvis Excel.

En förutsättning för att en användare överhuvudtaget ska kunna se menyalternativet Statistik är att användarens profil har inställningen Alla registrerade ärenden på inställningen Läsa. Du hittar funktionen bland annat under Administratör » Profiler » vald profil » Ärende » "valt ärende" » Läsa. Tanken med detta krav är att statistiken endast är intressant om användaren kan läsa samtliga ärende från formuläret. Kan användaren bara se en delmängd av ärendena i formuläret blir statistiken kanske inte helt pålitlig.

Åtkomst statistik

Senast uppdaterad: 14 maj, 2024