Skapa diagram från sökresultat

I AM finns en enkel diagramfunktion som snabbt presenterar utvald data via Stapeldiagram eller Linjediagram.

Förberedelse

Innan du skapar ett diagram med önskat innehåll måste de fält man vill se data från vara aktiverade i formuläret via funktionen Presenteras i grafer. Markera respektive fält i formuläret och slå på funktionen som du hittar under rubriken Egenskaper.

presigraf

Sökresultat via Query Builder

När du har aktiverat funktionen Presentera i grafer på önskade fält börjar du med att göra en sökning i Query Builder i det aktuella formuläret. Sökfrågans resultat kommer att fungera som et urval som sedan används i diagramfunktionen. Med andra ord, gör du en sökfråga som resulterar i samtliga ärenden i det aktuell formuläret kommer alla ärenden att visas i diagramfunktionen. Söker du du istället fram alla ärende som skapades i år och som har status Avslutat, så kommer diagramfunktionen att baseras på dessa ärenden.  Från sökresultatets meny väljer du funktionen Skapa diagram där du sedan väljer vilken data som det valda diagrammet ska visa.

I filmen nedan har vi valt att göra sökning på alla registrerade ärenden i formuläret och visar bland annat ett par exempel på hur diagrammen kan se ut. Sidan har även en utskriftsfunktion som hanteras av din webbläsare (i filmen används Chrome).

Senast uppdaterad: 7 maj, 2024