Användarrättigheter till Personal i en profil

I profilen ställer du in vilka rättigheter användare ska ha vid hantering i modulen Personal.

Personal

Fliken Personal visas när du har slagit på att profilen ska ha åtkomst till Personal under Generella inställningar. I Personalmodulen hanterar ni era användare som ska ha åtkomst till sajten och här i profilinställningar ställer du in om eller på vilket sätt profilen ska ha tillgång till modulen.

personal_

1. Personal

• Fullständiga rättigheter (exkluderat inloggningsuppgifter) innebär att användare som tillhör profilen får åtkomst att:
    • Endast visning är ställt som systemets grundinställning om Personal aktiveras på profilen under fliken Generella inställningar. Inställningen innebär att:
      • Användare i profilen kan se alla användare i sajten
      • Göra sökning i Personal
      • Exportera ut en lista av användare till PDF.
        Finns andra sparade utskrifter har profilen även åtkomst att skriva ut sökresultat baserat på dessa.

Notera. Profilen med inställningen Fullständiga rättigheter (exkluderat inloggningsuppgifter) innebär att profilen inte har åtkomst att skapa, se eller ändra på en persons inloggningsuppgifter. Det kan endast en sajt-administratör göra.

2. Noteringar

• Fullständiga rättigheter ger profilen åtkomst att skapa/ändra/radera även andras gjorda noteringar.
    • Skapa/ändra/radera poster som användaren själv skapat. Förutom att profilen kan läsa alla gjorda noteringar på ett personkort, kan profilen själv skapa, ändra och radera sina egna gjorda noteringar.
    • Endast visning innebär att profilen kan läsa alla gjorda noteringar på ett personkort.
    • Visas inte är systemets grundinställning då Personal aktiveras vilket innebär att profilen inte ser om noteringar är gjorda på ett personalkort.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 15 juli, 2024