Nyckelord ökar sökbarheten på era dokument

Denna artikel visar på hur och vart i systemet du skapar Nyckelord.

Notera. För att kunna administrera Nyckelord måste din profil ha åtkomst till inställningen.

Via Dokument » Inställningar » och under rubriken Nyckelord kan du lägga till sökord som sedan används i samband med att du publicerar ett dokument. Du kan tagga med ett eller flera sökord på samma dokument. Nyckelord går sedan att söka på via Query Builder och även lägga till i ett dokuments sidhuvud eller sidfot.

Tips. Om nyckelord placeras i ett sidhuvud blir nyckelordet klickbart och visar en lista på de dokument som äger samma taggning.

nyckelord

För att lägga till nyckelord klickar du på +-symbolen (1), namnge den och spara. För att ändra benämningen eller för att ta bort nyckelordet använder du penn- eller soptunnesymbolen (2). För att söka fram ett sparat nyckelord i listan kan du antingen göra en sökning via förstoringsglaset (3) alternativt stega med hjälp av pilarna till vänster om det finns fler än 10 skapade nyckelord.

nyckelord2

Notera: Taggning av Nyckelord sker i samband med att dokumentet publiceras och kan läsas om funktionen Infoga företags- och dokumentinformation används i exempelvis ett layoutdokument eller i ett sidhuvud/sidfot.

Träff på dokumentet via Query Builder (sök) sker även om inte funktionen Infoga företags- och dokumentinformation är nyttjad.

Senast uppdaterad: 16 april, 2024