Grupphantering

Du har möjlighet att skapa en grupp av mottagare i ett formulär om du vill att ett ärende ska kunna distribueras till en eller flera mottagare samtidigt.

Grupphantering ger dig som administratörgrupper även en enklare hantering då någon slutar eller byter uppgift i företaget.

Funktionen för att skapa grupper hittar du i ditt formulär under fliken Inställningar i den högra kolumnen. Klicka på plustecken för att skapa din grupp genom att namnge den, t.ex Ekonomi.

När gruppen är skapad kan du sedan välja in de användare som ska ingå i gruppen genom plustecknet under Användare i Grupphanteringsfunktionen.

För att sedan använda gruppen går du till den personlista där gruppen ska vara valbar som mottagare och lägga till gruppen där.

❗Observera

• För att kunna bli valbar till gruppen bör användaren ha åtkomst till formuläret.
  • Det går inte välja in grupper i personlistor om det är valt att befolka personlistan med alternativet Alla användare med formuläråtkomst.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 5 september, 2024