Så fungerar funktionen Dela/Samarbeta

Denna artikel beskriver hur du kan dela ett dokument med en annan användare för att tillsammans arbeta med dokumentet.

Eftersom alla typer av utkast av dokument är personliga och endast tillgängliga för den användare som skapat dem, finns funktionen Dela/Samarbeta för att möjliggöra att fler användare kan lägga till, ändra eller ta bort information.

Dela & samarbete

En användare som bjuds in att samarbeta på ett dokument har full tillgång till dokumentet och dess data, vilket innebär att de kan påverka all information i det delade utkastet.

Observera: Systemet stöder inte att flera användare redigerar samma dokument samtidigt! Om du tänker redigera ett dokument som en annan användare redan redigerar, kommer du däremot att få information om detta genom en blå infobox i webbläsarens övre högra hörn. Du bör då välja att lämna dokumentet utan att göra några ändringar.

Dela - Editeras

Spårbarhet

Varje gång en användare sparar ett utkast av ett textdokument, sparas all information i loggen under Dokumentegenskaper. Genom denna logg är det möjligt att jämföra ändringar som har gjorts. Observera att denna ändringslogg endast finns tillgänglig för textdokument och inte för layoutdokument.

Logg och se ändringar

Relaterat innehåll

Last updated: 2 april, 2024