Bifoga fil, relatera till dokument och ärende i textdokument

Denna artikel beskriver hur du hanterar bifogade filer i textdokument och möjligheten att även relatera till andra publicerade dokument, liksom skapa ärenden.

Bakgrund

Ibland kan det vara bra att kunna bifoga filer till ett textdokument för att samla information. Förutom att kunna bifoga filer kan du även relatera till andra dokument eller till specifikt formulär för direktåtkomst att kunna registrera ärenden.

Observera: Publicerade dokument är statiska och därför är det endast möjligt att hantera bilagor i samband med att dokumentet editeras innan publicering eller då en ny utgåva görs av dokumentet.

bifoga fil

Bifoga en fil

Du kan bifoga filer genom att använda funktionen Bifoga fil som finns längst ner på dokumentet när ett dokument editeras. Klicka på knappen och du kan välja att ladda upp en fil från din enhet.

Bifogade filer kan därefter laddas ner av alla användare som har åtkomst till dokumentet. Det är möjligt att ladda upp de flesta filformat till AM System, men tänk på att filen inte är läsbar i AM System, och därför måste användaren som ska se filen ladda ner den till sin enhet för att se innehållet.

Observera: Publicerade dokument är statiska och därför är det endast möjligt att hantera bilagor i samband med att dokumentet editeras innan publicering eller då en ny utgåva görs av dokumentet.

Relatera till dokument

I ditt textdokument kan du relatera till andra publicerade dokument ni har i er sajt genom funktionen Relatera dokument. I dialogrutan som visas under knappen Relatera dokument kan du antingen söka på dokumentnamn, dokumentnummer eller på text i dokumentet. Du kan även manuellt söka fram dokumentet från ert kategoriträd.

Användare som läser dokumentet har då åtkomst till det relaterade dokumentet via länken. Du kan sedan återgå till originaldokumentet via en blå banner under dokumentets menyrad.

Relatera till ett formulär

Klicka på knappen Relatera ärende och sök fram ditt tänkta formulär, antingen via sökrutan eller genom att skrolla. Läsaren av dokumentet har nu möjlighet att via det publicerade textdokumentet direkt registrera ett ärende från någon av er sajts ärendeformulär.

Möjligheten att kunna relatera till ett formulär förutsätter som nämnts att ni har Ärendemodulen aktiverad i er sajt. De användare som inte har åtkomst till Ärende alternativt inte har åtkomst till det valda formuläret visas en nekande dialogruta.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 22 april, 2024