Dela sökfrågor från Query Builder i Ärende

Dela dina sökfrågor med kollegor för att samarbeta kring er information effektivt.

Administratörer eller användare med behörighet Åtkomst till Query Builder kan bygga egna sökfrågor för att senare dela dem med kollegor.

Andra användare kan klicka på sparade sökfrågor som delats med dem eller som delats via ett dokument.

Att dela en skapad sökfråga

Artikel som visar på vilket sätt du skapar och sparar sökfrågor i Query Builder kan du läsa om här. Denna artikel visar hur du delar sparade sökfrågor i modulen Ärende för effektivt samarbete med kollegor.

Dela sökfråga med andra

I filmen går vi till formuläret "Leverantörsreklamation" och visar hur du Delar den redan sparade sökfrågan och visar även hur du tar bort en delning som du har skapat. En sökfråga kan delas med specifika användare med åtkomst till formuläret och/eller till de grupper som finns skapade i formuläret.

💬 Tänk på att:
  • Systemet visar en delningssymbol på sökfrågan så snart frågan har delats.
  • Användare kan dela sökfrågor med andra användare, även om mottagaren saknar åtkomst till Query builder.
  • En delad sökfråga visar sökresultat utifrån mottagarens åtkomstinställningar.
  • Det är endast skaparen av en delad fråga som kan administrera eller radera frågan.
  • En sökfråga som delas via Query Builder kommer att vara tillgänglig för mottagaren så länge som skaparen av frågan (inklusive skaparens Inloggningsuppgifter) finns kvar i AM-systemet eller tills skaparen aktivt tar bort delningen eller sökfrågan.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 19 juli, 2024