Exportera och Importera sökfrågor från Query Builder

Genom att importera en exporterad fråga kan du ta del av andras sökfrågor som dina egna, eller duplicera dina egna om du gjort en export av en favoritfråga som du vill förändra en aning.

Importera/Exportera

importexport

Via Query Builder under kugghjulet hittar du funktionerna Importera fråga och Exportera fråga. När du exporterar frågan sparas den ner till din dator där du sedan kan bifoga filen via exempelvis e-post för att delge din sparade fråga till kollega.

💬 Ett scenario kan vara om du exempelvis har skapat en komplexare fråga som andra kan ha nytta av. Kollegan som får filen skickad till sig, väljer Query Builder och det aktuella formuläret för att sedan importera frågan till sig och sparar.
Här har kollegan, till skillnad mot en delad sökfråga, åtkomst att ändra innehåll om så önskas.

❗Missa inte. En importerad sökfråga skriver alltid över existerande fråga så ett tips innan du gör importen är att först skapa en ny sökfråga (1), hämta importen (2) och sedan spara frågan.
skapa ny fråga

💬 Ett tips om du har en perfekt skapad sökfråga och vill kunna duplicera den, kan du exportera frågan först för att sedan importera den till en ny sökfråga i samma formulär.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 19 juli, 2024