I denna artikel får du tips om hur du kan skapa och redigera ett sidhuvud/sidfot.
Textdokument
💬 Tips. Innan du skapar ett sidhuvud/sidfot första gången kan vi rekommendera att du duplicerar standardsidhuvudet - Default, så du har något att falla tillbaka på eller kunna jämföra med. Att duplicera ett redan skapat sidhuvud är även ett tips då du har intention att göra flera olika sidhuvuden till er sajt.
Använd ett befintligt block
Ett block kan i sidhuvudet/sidfot bestå av en eller flera rader. En bra metod när du lägger till ett fält med företagsinformation är att du använder ett befintligt block så du enkelt kan ändra ordning eller redigera de rader med meta-data som du har valt in, att de exempelvis hamnar under varandra.
Du ser om ett befintligt block innehåller en eller flera rader genom att klicka på blocket. I blocket kan du sedan besluta om det ska placeras ovan eller under ett annat block och även justera om det ska finnas avstånd mellan befintliga.
När du sedan markerar en rad kan du välja färg och textstorlek på raden, justera vart på raden texten ska ligga och om fältets rubrik ska visas. Du kan även välja radhöjd som påverkar avstånd mellan övriga rader i blocket.
Observera. Vid val av logotype visas standardbolagets logga. Om ni har flera Bolag kopplade till er sajt styrs logos under företagsinformation i den kategori som dokumentet publiceras.
- Sida {page} av {pageof}
- KOPIA Giltig för utskrift t.o.m. {date}
Layoutdokument
Till skillnad mot textdokument så:
1. skapar du själv sidhuvudet från grunden
2. sparar den som form till ditt egna "bibliotek".
3. den återfinns sedan under symbolen Form » Mina former.För att dela med sig ditt skapade sidhuvud sparar du dokumentet som mall till ert interna mallbibliotek.
❗Notera. Till skillnad från textdokument så måste du även skapa rubriker till den företagsinformation som du väljer att ta in i layoutdokumentets sidhuvud.
Relaterat innehåll:
Senast uppdaterad: 21 oktober, 2024