Workspace - grunden i ert system

Workspace ger förutsättningar för att koppla en användare till ett bolag, enhet eller intressent. Detta ger en förenklad överblick, samt utökad åtkomststyrning och är en praktisk funktion oavsett storlek på er verksamhet.

Bolag

Observera att möjligheten att lägga till fler bolag är en tilläggstjänst som ingår i vissa prisplaner, men kan också köpas separat. Kostnaden är då 1600 SEK / bolag och månad. Registreras på kommande faktura. Det är kostnadsfritt att lägga till Enheter och Intressenter.

Om du har frågor om din prisplan vänligen kontakta sales@amsystem.com.

I ert system finns alltid ett standardbolag. Detta Bolag kan vara moderbolaget i verksamheten, men behöver inte nödvändigtvis vara det. Har ni uppdaterat från tidigare versioner av AM System, så kommer detta Bolag vara ert standardbolag. Skillnaden mellan ett standardbolag och övriga Bolag i ert system är:

• I Ärende visas standardbolagets logotype vid utskrift, om logotypen valts in i det aktuella formulärets utskriftsinställningar.
  • I Dokument visas standardbolagets företagsinformation på publika dokument om dynamisk företagsinformation har valts på kategorinivå.
  • Det går att skapa flera Bolag med respektive företagsinformation och logotype. Notera att den inloggade ser standardbolagets namn under sin avatar.
  • Ett Bolag kan ha en eller flera Enheter eller Intressenter kopplade till sig (se mer information nedan). Till skillnad från Enheter och Intressenter som alltid är kopplade till ett Bolag, så är bolagen alltid fristående från andra workspaces.

standardbolag

Det går som nämnts att använda flertal bolag men bara ett skapas som standardbolag. För att skapa ytterligare Bolag väljer du menyn Administratör » Inställningar, välj därefter » Skapa nytt Workspace (+ symbolen). Välj sedan Bolag » OK och fyll i det nya bolagets information och ladda upp bolagets logotype om så önskas.

Notera. I dagsläget går det inte att byta standardbolag.

Enheter och Intressenter

• En Enhet kan vara en del av ett Bolag och kan ligga på en annan geografisk plats.
  • En Intressent kan vara en leverantör, kund eller samarbetspartner till ert Bolag.

En ny Enhet eller Intressent skapas på samma sätt som du skapar ett nytt Bolag, genom att välja menyn Administratör » Inställningar » Skapa nytt Workspace (+ symbolen) » välj Enhet eller Intressent » OK. Fyll sedan i enhetens eller intressentens information.

Kostnad

Tillägget av Enheter och Intressenter kostar i nuläget inget extra.

Sammanfattningsvis

Enheter och Intressenter är alltid kopplade till ett Bolag och man kan konceptuellt se Enheter som interna och Intressenter som externa delar i Bolaget vilket medför möjligheten att visa företagsinformation och logotype på olika sätt. I Dokument visar Enheter det kopplade bolagets logotype men Enhetens information. För Intressenter visas det kopplade bolagets logotype samt även företagsinformation.

Observera att det idag inte är möjligt att radera ett workspace (oavsett typ) men det är möjligt att inaktivera ett workspace.

Notera att kostnaden för ett workspace av typen Bolag är densamma oavsett om ett workspace är inaktivt eller aktivt. Vi rekommenderar därför göra om ett workspace av typen Bolag till en Enhet eller Intressent innan bolaget avaktiveras.

Relaterat:

Senast uppdaterad: 15 maj, 2024