Varför innehåller vissa mailaviseringar en "Svara till"-adress medan andra inte har det?

Denna artikel förklarar när och varför systemet ibland skickar med en "Svara till"-adress vid mailaviseringar.

Inledning

Alla mailaviseringar som skickas från AM System skickas från adressen noreply@amsystem.com och denna adress kan inte ändras. Men, under vissa förutsättningar kan systemet även inkludera en "Svara till"-adress som används om användaren väljer att svara på mailaviseringen. Om denna adress skickas med eller inte beror på om aviseringen initieras av en användare eller av systemet.

1. Av en användare

När en användare skapar ett nytt ärende eller gör ändringar i ett befintligt ärende och sparar sina ändringar, kontrollerar systemet om det finns något meddelande-addon som ska aktiveras. Om så är fallet kommer användarens e-postadress att visas i "Svara till"-adressen.

Exempel:

Anna har en användare i AM System och har angivit mailadress anna@foretaget.se i fältet Epost på sin användare. Anna går in i ett ärende och kryssar i att mail ska skickas till en adress som fyllts i i ärendet.

Eftersom det är Anna som genererar aviseringen, är det hennes mailadress som kommer att skickas med i "Svara till"-adressen för det utgående mailet. Syftet med detta är helt enkelt att det är Annas påverkan på ärendet som orsakar aviseringen, och därför är det troligtvis också rätt att kontakta Anna för följdfrågor. (Om Anna inte har någon mailadress på sin användare kommer ingen "Svara till"-adress att skickas med.)

2. Av systemet utan användarens påverkan

Förutom att aviseringar kan skickas när ett ärende sparas kan systemet också skicka aviseringar vid förinställd tidsintervall. Detta kan vara kopplat till ett datumfält eller när en viss tid har passerat, och systemet utför denna kontroll varje morgon. Om ett meddelande-addon utlöses under denna morgonkörning skickas ingen "Svara till"-adress med i mailet. Tanken är att ingen specifik användare påverkade att aviseringen skickades, och därför finns det ingen passande e-postadress att inkludera.

Notera: Även mailaviseringar från ärenden som skapats via publik registrering skickas utan "Svara till"-adress eftersom användaren som skapar ärendet inte är inloggad i AM System.

Går det att ändra vilken adress som ska skickas med som svara till adress?

Nej, det går inte sätta en specifik svara till adress för mailaviseringar. Det går såklart att ändra användarens mailadress. I exemplet ovan skulle det innebär att Anna måste ändra adress till exempelvis support@foretaget.se, men detta är såklart inte att rekommendera eftersom alla notiser som Anna ska få från AM System då kommer att skickas till support@foretaget.se.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 25 april, 2024