Sidhuvud/sidfot i textdokument

Här ger vi dig ett par tips på vad du bör tänka på när ni skapar sidhuvud/sidfot.

Bakgrund

Systemet erbjuder möjligheten att hantera flera sidhuvuden och sidfötter. I kategoriinställningar kan ni sedan bestämma vilken av dessa konfigurationer som ska användas. Exempelvis kan ni ha flera olika sidhuvuden skapade beroende på företaget struktur.

Tänk på: Det är endast publicerade dokument som visar sidhuvud/sidfot. Detta innebär att utkast aldrig visar sidhuvud/sidfot.

Konfigurera sidhuvuden och sidfötter

Du administrerar ert systems sidfot/sidhuvud via menyn Dokument » Inställningar och rubriken Sidhuvud och sidfot i textdokument.

Notera:

• Systemet levereras med en förvald konfiguration som heter Default. Men det finns möjlighet att ändra namnet på denna konfiguration och därför kan just er konfiguration heta något annat.
  • Ni kan såklart ändra på denna förvalda konfiguration efter eget önskemål, men ett tips kan vara att duplicera denna konfiguration innan ni gör stora ändringar.
  • Ett sidhuvud visas på det språk som är inställt i användarens profil (eng/sve) vilket innebär att bara ett sidhuvud behöver skapas om er sajt är tvåspråkigt.

De funktioner som finns är:

1. Ändra sidhuvud och sidfot genom att klickar på namnet på den konfiguration du vill ändra

2. Skapa en ny konfiguration

3. Duplicera en befintlig konfiguration

4. Byt namn en konfiguration

5. Radera en konfiguration (det går inte att radera den förvalda konfiguration som systemet levereras med)

Sidhuvud och sidfot

Ändra ett sidhuvud/Sidfot

Innan du påbörjar din ändring vill vi uppmärksamma om de tre rubrikerna som du ser i toppmenyn. Dessa rubriker är Granska | Utskrift | Publik länk. Anledningen till dessa rubriker är att du som administratör kan skapa olika sidhuvud beroende på om dokumentet visas i systemet, skrivs ut, eller visas som publik länk.

Meny - Sidhuvud och sidfot

1. Granska. Här redigerar du hur era publicerade dokument ska presenteras i systemet.
  2. Utskrift. Här redigerar du hur ni vill era dokument ska se ut vid utskrift på papper.
  3. Publik länk. Här redigerar du vilket information som ska visas då ett dokument ska visas utanför er sajt.

Senast uppdaterad: 5 april, 2024