Visa ej valda alternativ i listor vid granskning

Denna artikel beskriver hur du kan använda funktionen Visa ej valda alternativ på fälttyperna Checklista, Alternativlista och Ja,Nej,N/A när ett ärende granskas.

Vid granskning av ett ärende

När en användare granskar ett ärende, är systemets standardbeteende att endast visa information i de fält som en användare har valt att skriva in information i. Med andra så döljer systemet alla alternativ som inte blivit valda och endast fältets rubrik visas. Grundtanken är att det ska vara enkelt att se information och vilka alternativ som är valda för att minska risken för fel.

Men detta beteende går att ändra på.

Visa ej valda alternativ

Visa ej valda alternativ

Beteendet går att ändra på följande fälttyper:

• Checklista
  • Alternativlista
  • Ja,Nej,N/A.

Navigera till Ärende » Inställningar » aktuellt formulär. Markera fältet för att kunna aktivera egenskapen Visa ej valda alternativ.

Notera: När du aktiverar denna egenskap på någon av ovan fälttyper kommer samtliga alternativ i fältet att visas vid granskning av ärendet, oavsett om alternativen är valda eller ej.

Nedan ser ni skillnaden hur fälten visas när ett ärende granskas.

Här är egenskapen aktiverad:Visa ej valda fält på

Här är egenskapen inte aktiverad:Visa ej valda fält AV

Senast uppdaterad: 10 januari, 2024