Vad är skillnad på att arkivera | inaktivera | radera ett formulär?

Denna artikel beskriver skillnaden mellan arkivera, inaktivera och radera ett formulär i Ärende.

Arkivera formulär:

När ett formulär arkiverats innebär det att det inte går att skapa nya ärenden eller ändra på befintliga ärenden i detta formulär. Med det är fortfarande möjligt att söka efter redan skapade ärenden. Dessa egenskaper gäller oavsett användarens rättigheter - förutsatt åtkomst.

Arkivera formulär

Formuläret kan återaktiveras senare om så önskas och ett arkiverat formulär har en tydlig märkning Arkiverad.

Skärmavbild 2023-12-19 kl. 15.28.01

Inaktivera formulär:

Ett inaktiverat formulär syns endast på inställningssidan vilket innebär att en användare med behörighet kan editera ett formulär som är inaktiverat. Men så länge formuläret är inaktiverat kan ingen användare (avsett rättigheter) varken söka, ändra eller skapa nya ärenden. (Det är dock möjligt att nå ärenden som tillhör ett inaktiverat formulär via en tidigare skickad avisering och göra ändringar).

inaktivera formulär
Formuläret kan alltid återaktiveras senare och ett inaktivt formulär har en tydlig märkning Inaktiv.

Skärmavbild 2023-12-19 kl. 15.40.11

Observera: Sedan release 6.2.003 är det inte längre möjligt att:

• skapa nya ärenden via länken registrera specifikt ärende om formuläret är inaktiverat
  • spara ändringar på ett ärende vars formulär blivit inaktiverat, efter att en användare börjar ändra i ärendet
  • att via en avisering, nå ärenden som tillhör ett inaktiverat formulär

Radera ett formulär:

Ett formulär och dess ärenden kan även raderas vilket gör att formuläret och dess ärenden försvinner och det går varken editera formuläret eller söka, ändra eller skapa nya ärenden i ett raderat formulär.

Varning: Det går inte att ångra / återskapa ett radera formulär och dess ärende, så radera endast formuläret om du är säker på att informationen i formuläret och dess ärenden inte ska vara kvar!

Skärmavbild 2023-12-19 kl. 15.46.18

Senast uppdaterad: 25 januari, 2024