Så fungerar funktionen Skicka för granskning

Funktionen Skicka för granskning kan användas för att få feedback på ett dokument innan det publiceras.

Att skicka ett dokument för granskning är valfritt och inget som systemet kräver. Ett dokument kan skickas för granskning via menyalternativet Skickas för granskning.

Skicka för granskning

Under en granskningsrunda blir dokumentet låst för ändringar vilket gör det möjligt för de användare som valts in i granskningsrundan att granska dokumentet utan att riskera att dokumentet ändras. Deltagare av granskningen har möjlighet att Gilla eller Ogilla dokumentet (1) samt skriva en kommentar (2).

Gilla och kommentera

Bedömningar och kommentarer som görs under granskningen visas för samtliga som har tillgång till dokumentet (inte bara de som är invalda i granskningsrundan) så länge dokumentet är under granskning.

Efter genomförd granskning

Den användare som skickat dokumentet på granskning kan efter genomförd granskning välja att Ändra innehåll vilket avbryter granskningen och sedan göra eventuella justeringar. Behövs inga ändringar göras kan du välja att Publicera dokumentet. Det är fullt möjligt att genomföra flera granskningsrundor i samma utgåva innan publicering.

Gå vidare granskning

Se information om granskningsrundor efter att de genomförts

Användare med behörighet att se loggen i Dokumentegenskaper kan i efterhand ta del av information om granskningsrundan, oavsett om granskningen avbryts eller om dokumentet publiceras efter granskningen.

Logg -granskning

Observera: Om ni valt att lägga in informationen Granskat av i sidhuvudet på era dokument, kommer namnen på de användare som klickat Gilla vid en granskningsrunda, att visas i sidhuvudet. Men, detta endast om ganskningsrundan ledde till att dokumentet publicerades. Om en granskningsrunda avbryts, måste en ny granskningsrunda genomföras om ni önskar information om granskare i sidhuvudet.

Senast uppdaterad: 15 maj, 2024