Koppla ifrån länkat AM Account

Denna artikel beskriver hur du som avtalsägare kan ta bort länkning mellan mellan ditt konto på tjänsten AM Account och AM System.

Inledning

För att underlätta hanteringen av konton erbjuder vi avtalsägare möjligheten att koppla sina AM Account-konton till AM System. Detta innebär att avtalsägare kan använda samma användarnamn och lösenord i AM System som i AM Account-tjänsten.

Det kan dock finnas situationer då det är önskvärt att ta bort denna koppling och administrera de två kontona separat. Ett exempel på när detta kan vara relevant är om ni har planer på att integrera Microsoft Entra ID (tidigare Azure AD) med AM System, och önskar att era avtalsägare också ska hanteras genom Microsoft Entra ID. Ett annat exempel är att kopplade avtalsägare inte kan raderas från AM System så länge de har ett kopplat konto.

Notera: Det är endast avtalsägaren själv som kan ta bort kopplingen mellan sin användare AM System och AM Account. Finns avtalsägaren ej kvar i er organisation måste ni kontakta vår support.

Det finns två olika sätt för en avtalsägare att koppla bort sin användare från AM System och AM Account. Från AM System eller från AM Account.

1. Så tar du bort länkningen mellan AM System och AM Account via AM System

Se till att du är inloggad i AM System
  1. Klicka på din profilbild i huvudmenyn
  2. Välj Profilsinställningar
  3. Se till att du är på fliken Om mig
  4. Klicka på Ta bort länkning
  5. En dialog visas då med frågan Är du säker pả att du vill ta bort länkning till AM Account? - Klicka på OK

Ta bort länkning

2. Så tar du bort länkningen mellan AM System och AM Account via AM Account

Börja med att logga in på account.amsystem.com med din mailadress och lösenord och följ därefter nedan instruktioner:

1. Klicka på Mitt konto
  2. Scrolla längst ned på sidan och klicka på ta bort länkning
  3. En dialog med frågan "Är du säker på att du vill koppla bort den här användaren?" visas. Välj OK

Ta_bort_koppling_account

Notera:

• När du kopplat från ditt AM Account konto från din användare i AM System så har du fortfarande samma användarnamn och lösenord i båda tjänsterna. Skillnaden är nu att du hanterar ditt användarnamn och lösenord i respektive tjänst. Det vill säga, du kan nu sätta ett unikt användarnamn och lösenord i AM System och ett annat i AM Account.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad:28 februari, 2024