Varför accepterar inte systemet mitt nya lösenord?

Denna artikel förklara du kan mötas av informationen "Du behöver välja ett annat lösenord eftersom delar av ditt nya lösenord innehåller ett vanligt förekommande lösenord" när du försöker byta lösenord.

Det här med lösenord och svårt och en fin linje mellan "bekvämlighet" och säkerhet. Vi är strikta när vi bedömer vilka lösenord som godkänns av systemet vid byte av lösenord och vi är medvetna om att vårt nuvarande system ställer höga krav på det nya lösenordet. Fördelen är att de lösenord som användare skapar är mycket säkra.

Ett felmeddelande som du kan få när du försöker bryta lösenord är Du behöver välja ett annat lösenord eftersom delar av ditt nya lösenord innehåller ett vanligt förekommande lösenord.

Delar av losenord_SWE

Med "...delar av ditt lösenord innehåller ett vanligt förekommande lösenord" menar vi just att en eller fler specifika delar i det nya lösenordet innehåller vanliga lösenord.

Exempel:

1234 är ett exempel på ett vanligt förekommande lösenord.

Om en användare försöker använda jG3u!FD-1234-fqr*yKm som lösenord kan det vid första anblicken verka säkert och bra. Lösenordet är längre än 8 tecken, innehåller både versaler och gemener samt specialtecken, MEN det innehåller också "ett vanligt förekommande lösenord" i form av 1234

I detta exempel kan användaren helt enkelt plocka bort 1234 och endast använda lösenordet jG3u!FD--fqr*yKm vilket systemet kommer att acceptera.

Det är svårt att sammanställa en fullständig lista över alla vanligt förekommande lösenord, men här är några exempel som kan ge dig en idé om vilka lösenord som oftast används:

• qwerty
  • password
  • 123qwe
  • abc123
  • 1q2w3e
  • password123
  • aa12345678

Senast uppdaterad: 15 februari, 2024