Varför kan jag inte uppdatera min artikellista (Upload)

Systemet kräver att den fil som uppdateras har samma struktur som när den skapades.

I samband med konfiguration av en upload så fastställer vi även ett antal egenskaper som måste vara konsekventa varje gång en ny fil laddas upp.

Dessa egenskaper är:

• filens struktur, det vill säga vilka kolumner som finns i filen,
  • vad dessa kolumner heter
  • vilken ordning dessa kolumner ligger.
  • dessutom fastställs filens teckenuppsättning (format/encoding).

Om en Upload konfigurerats med formatet UTF-8 måste den även fortsättningsvis vara UTF-8. Slutligen definieras också hur kolumnerna ska separeras. För närvarande stöder uppladdningsfunktionen endast tabb-separerade filer.

Upload-1

All denna information finns dokumenterad under respektive Upload och fliken Manuell Upload. Dessutom sker en kontroll av filen om en manuell uppladdning görs för att säkerställa att filen har rätt struktur. Har den inte det får användaren en dialog som beskriver förväntad struktur.

Observera:

• Kolumner måste ligga i samma ordning som originalet samt att alla rubriker stavas på exakt samma sätt.
  • När en ny fil laddas upp skrivs den gamla filen över.

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 13 augusti, 2024