Kategorisera och sortera era formulär i Ärendemodulen.

Under Ärende » Inställningar » Formulär kan du på ett smidigt sätt kategorisera och sortera era formulär.

kategorisering

Kategori

Om ni väljer att gruppera era formulär i olika kategorier, kommer alla användare att se formulären de har tillgång till sorterade inom sina respektive kategorier. När formulär skapas utan aktiv sortering hamnar de automatiskt i kategorin Ej Kategoriserade.

Finns behov av att strukturera upp era kategorier börjar du med att Skapa ny kategori och rubriksätta den. I bilden kan du se att "Ledning", "Leverantörsstyrning", "Miljö och Arbetsmiljö" och "Kvalitet" är skapad. För att sortera era formulär till en kategori använder du "Drag-and-drop", dvs att du markerar formuläret och drar formuläret till vald kategori.

Kategorin kan du om så önskas Byta namn på, Flytta upp/ner eller Radera via den nedåtgående pil som visas bredvid kategorinamnet. Vid radering av kategori som innehåller formulär, flyttas formulären tillbaka till kategorin Ej Kategoriserade.

Sortera formulär

Att använda funktionen Sortera formulär innebär att du kan välja att formulären under alla kategorier ska sorteras utifrån:

• Namn. Sortering görs på formulärens benämning från versaler.sortera
  • Datum. När formulären skapades.
  • Ändrad av. Sortera utifrån den som senast ändrat i respektive formulär.
  • Text. Sorterar på text om Text används istället för Symbol under Ikoninställningar.
  • Färg. Grupperar formulären utifrån färg.

Du ställer även in så att formulären visas med upp-eller nedgående sortering. En pil visar valet efter den sorteringstyp som är gällande.

Filterera formulär

Via sökfunktionen har du möjlighet att söka efter formulär utifrån delar av formulärnamnet från alla kategorier. Sökresultatet tar inte hänsyn till namnet på kategorin.