Hantera Håll mig inloggad

Denna artikel beskriver hur användare kan se och radera tidigare sparade inloggningar.

Bakgrund

Hall mig inloggad - Dialog Genom att använda funktionen Håll mig inloggad på loginsidan kan användare välja att förbli inloggade även när de inte använder systemet under en längre tid. Genom att hålla sig inloggad behöver användaren inte ange sina användaruppgifter igen vid nästa besök på systemet från samma webbläsare, förutsatt att de inte aktivt väljer att logga ut.

Observera:

• För att en användare ska kunna nyttja funktionen Håll mig inloggad måste funktionen vara aktiverad i systemet. Detta kan göras av en administratör genom att navigera till Administratör » Inställningar » Lösenord/säkerhet » Tillåt "Håll mig inloggad". Läs mer om denna inställning här.
  • Funktionen Håll mig inloggad är inte samma sak som den inloggningssession som en användare alltid får i samband med att användaren loggar in. Denna session håller användaren inloggad så länge användaren är aktiv och inte loggar ut från systemet. Vid inaktivitet loggas användaren ut per automatik efter ca 15 min då Håll mig inloggad inte är aktiverad.
  • Funktionen Håll mig inloggad används inte för användare som loggar in med Microsoft Entra ID (f.d Azure AD)
Systemet har en begränsning som endast tillåter en användare att spara "Håll mig inloggad" på upp till tre (3) olika webbläsare samtidigt. Om en användare når maxgränsen och försöker aktivera funktionen på ytterligare en webbläsare, kommer systemet att informera om detta och användaren måste då radera en tidigare sparad inloggning innan en ny kan sparas. Varning - Håll mig inloggad

Hantera funktionen

Genom att använda funktionen Håll mig inloggad, kommer användaren att förbli inloggad även om systemet inte används under en längre tid. Om användaren väljer att hålla sig inloggad behöver de inte ange sina användaruppgifter igen nästa gång de besöker systemet från samma webbläsare, såvida de inte aktivt väljer att logga ut.

Varje enskild användare kan se och hantera sparade inloggningar genom att:

1. Klicka på sitt namn i menyn.
  2. Klicka på Mina inställningar.
  3. Klicka på fliken Inställningar.
  4. Klicka därefter på Hantera Håll mig inloggad.
    Observera att detta alternativ endast visas om funktionen "Håll mig inloggad" är aktiverad i ert system eller om användaren har sparade inloggningar.

Mina inställningar Hantera hall mig

I listan över sparade inloggningar finns information om:

Webbläsare

Visar vilken webbläsare och operativsystem som sparat inloggning för användaren.

Senast använd

Visar information om när användaren senast loggade in med automatik på den aktuella webbläsaren utan att ange användarnamn och lösenord.

Nyttjad

I kolumnen visas hur många gånger användaren har loggats in med automatik i den aktuella webbläsaren.

Aktuell

Om användaren ser listan med sparade inloggningar från en webbläsare som har en sparad inloggning visas detta som en bock i kolumnen.

Radera en spara inloggning

I slutet av listan över sparade inloggningar finns möjligheten att radera en sparad inloggning. Om användaren väljer att ta bort den sparade inloggningen måste denne logga in igen med användarnamn och lösenord, nästa gång samma webbläsare används.

Lista håll mig inloggad

Relaterat innehåll:

Senast uppdaterad: 2 maj, 2024