Varför kommer jag inte åt systemet när jag använder en kommersiell VPN eller anonymiseringstjänst?

Vi får ibland frågor till supporten om problem med att logga in i systemet när VPN är aktiverat.

Använder du en kommersiell VPN eller anonymiseringstjänst?

Många arbetar idag från hemmakontor, vilket har lett till att fler använder kommersiella VPN-tjänster eller anonymiseringstjänster för att dölja sin identitet och IP-adress. Dessa tjänster används ofta för att skydda privatlivet eller komma runt censur, men kan också missbrukas för oetiska syften som hackerattacker. Därför kan sådan trafik ibland blockeras. Det är viktigt att förstå att detta inte alltid beror på ditt användande. En kommersiell VPN kan ha använts för olaglig aktivitet tidigare, vilket gör att systemet spärrar IP-adressen. Många IP-adresser används av dessa tjänster, vilket gör det svårt att avgöra vilka som ska tillåtas.

Vi rekommenderar att undvika kommersiella VPN- eller anonymiseringstjänster, eftersom de kan vara spärrade och vi kan då inte tillåta trafik från dem.

Nyttjar ni inloggningsskydd i er sajt?

Kommer du åt er AM-sajt då VPN är avslagen men inte när den är igång. Kan det vara så att ni har aktiverat inloggningsskydd i sajten? Funktionen finns till för att tillåta specifik trafik ska få tillgång till systemet och om din dators IP-adress finns i den listan får du automatiskt möjlighet att kunna logga in i systemet. Här finns beskrivet var funktionen sätts.

Om du däremot nyttjar en dynamisk IP-adress ändras den numeriska identifieraren regelbundet och är omöjlig att hantera i en lista.

Senast uppdaterad: 6 september, 2024