Att infoga innehållsförteckning i Textdokument

Det är enkelt att infoga innehållsförteckning i Textdokument och du kan välja att presentera den på två sätt. Funktionen hittar du i menyfältets andra rad.

I textdokumentens meny finns det mesta som man behöver i ett dokumentskapande. Fler funktioner än de som presenteras i första raden finns dolda i menyns andra rad. Du tar fram den med hjälp av de tre prickarna (A), vilket menas att fler funktioner finns. För att infoga innehållsförteckning väljer du funktionen med de tre strecken (B).

innehållsfört2

Observera. Använder du versaler i dina rubriker så kommer systemet att ta hänsyn till det när innehållsförteckningen skapas.

Förberedelse

Innan du kan använda funktionen måste du först markera i dokumentet vad som ska vara rubrik och i vilken nivå de ska vara. Val av nivå hittar du i menyradens första rad under rubriken Standard (C).

rubriknivå
  • Standard, Adress och Förformaterad är tre textstilar som ni själva kan påverka i er sajt under Dokument » Inställningar » Global formatering för textdokument.
  • Rubrik 1 - 6 är de möjliga nivåer du kan använda i er innehållsförteckning.

Infoga innehållsförteckning

När du har skapat de rubriker som dokumentet ska innehålla väljer du funktionen Infoga innehållsförteckning (B). Du kan välja mellan Ingen, Standard eller Numrerad.
Innehållsförteckningen visas sedan under dokumentets sidhuvud där alla rubriker är klickbara och navigerar läsaren till vald rubrik i dokumentet.

innehållsfört

Senast uppdaterad: 16 maj, 2024