Rensa webbläsarens cacheminne

Ibland kan webbsidor som exempelvis AM System inte fungera som förväntat och då kan det vara nödvändigt att tömma cache.

Bakgrund

Eftersom AM System är en webbaserad applikation kan det även drabba dig i din arbetsroll. När du använder internet sparas information om varje besökt webbplats i din webbläsares cacheminne och om du har gammal data sparad i cacheminnet kan det leda till att webbsidan inte fungerar som förväntat. Att rensa cacheminnet är ofta ett första steg i felsökning.

Varning: När du rensar cacheminnet tar du även bort data från andra webbplatser som du har besökt.

Så här rensar du cacheminnet i Google Chrome

Windows:

• Klicka på de tre vertikala punkterna längst till höger på menyraden.
  • Välj Rensa webbinformation.
  • Välj fliken Grunder. Välj Tidsintervall Sedan kontot skapades samt kryssa i Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt Cachade bilder och filer
  • Klicka på Rensa data.
  • Starta om Chrome.

Mac:

• Klicka på de tre vertikala punkterna längst till höger på menyraden.
  • Välj Rensa webbinformation.
  • Välj fliken Grunder. Välj Tidsintervall Sedan kontot skapades samt kryssa i Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt Coachade bilder och filer
  • Klicka på Rensa data.
  • Starta om Chrome.

Rensa webbinformation

Så här rensar du cacheminnet i Edge

Windows:

• Klicka på de tre vertikala punkterna längst till höger på menyraden.
  • Välj Inställningar.
  • Välj alternativet Sekretess, sökning och tjänster och scrolla ner till rubriken Rensa webbdata.

• Klicka på Välj vad du vill rensa.
  • Välj Tidsintervall Allt samt kryssa i Webbhistorik, Cookies och andra webbplatsdata samt Cachelagrade bilder och filer
  • Klicka på Rensa nu.
  • Starta om Edge.

Mac:

• Klicka på de tre vertikala punkterna längst till höger på menyraden.
  • Välj Inställningar.
  • Välj alternativet Sekretess, sökning och tjänster och scrolla ner till rubriken Rensa webbdata.

• Klicka på Välj vad du vill rensa..
  • Välj Tidsintervall Allt samt kryssa i Webbhistorik, Cookies och andra webbplatsdata samt Cachelagrade bilder och filer
  • Klicka på Rensa nu.
  • Starta om Edge.

Rensa webbdata - Edge

Senast uppdaterad:10 januari, 2024