Addon - Nytt ärende

Har ni behov av att slutföra en arbetsorder men inte i samma ärende som registrerades från början. Ett nytt ärende kan automatiskt skapas utifrån villkorsstyrda händelser i ett befintligt ärende.

Bakgrund

Funktionen är framtagen för att skapa skräddarsydda kedjereaktioner, bättre samverkan, ökad automation och högre effektivitet.

För dig som administratör och användare i systemet med behörighet att editera/ändra formulär, kan addera Addon - nytt ärende och koppla det till ett mottagande formulär förutsatt åtkomst.

Villkor - Nytt ärende

• Kan aktiveras när ett ärende skapas eller ändras, då ett fält ändras eller fylls i alternativ att ärendets status blir påbörjat, åtgärdat eller avslutat.
  • Avsändare i det nya ärendet registreras som Addon - Nytt ärende.

Observera: Om mottagande formulär är inaktiverat eller arkiverat skapas INTE ett nytt ärende i formuläret.

Det avsändande formuläret:

• kan skicka från alla sektioner.
  • kan generera nytt ärende och skicka data från vanligt fält och/eller repeterande fält. Se fälttyper nedan.
  • kan INTE skicka info från personfält, lista eller alternativlista.

Det mottagande formuläret:

• kan endast ta emot till första sektionen.
  • kan ta emot data från vanligt fält och repeterande fält. Se fälttyper nedan.
  • kan INTE ta emot ett data i ett repeterande fält.

Fälttyper som stöds:

• Signera
  • Textfält
  • Streckkod
  • Google Maps
  • E-post
  • Datum
  • Tid
  • Nummer
  • Slider
  • Ja/Nej/N/A
  • Filuppladdning
  • Bilduppladdning

Notera: Är avsändande och mottagande formulär samma formulär kan du även skicka data från Personfält, Lista och Alternativlista.

Gör så här för att använda funktionen

Funktionen hittar du i ditt formulär under Avancerat » Automatisera & Integrera » Addons » Nytt Ärende.

• Namnge din Addon.
    • Välj trigger dvs vilket fält som aktiverar att ett nytt ärende skapas.
    • Välj formulär. Antingen det egna alternativt att du har skapat ett nytt formulär som är anpassad till den data som skickas. Tänk på att all information som tas emot endast kan landa i den första sektionen i formuläret.
    • Välj de fält som ska kopieras över. Från det avsändande till det mottagande.
    • Installera ditt Addon!
    • Glöm ej att spara formuläret.

Senast uppdaterad: 2 april, 2024